Loading..
Processing... Please wait...

Het artikel is toegevoegd aan je winkelmandOnderhoud sieraden

Onderhoud sieraden

Onze sieraden zijn niet van echt zilver of goud, dus de kans bestaat altijd dat je sieraden minder mooi worden. Hieronder vind je en aantal tips om je sieraden zo lang mogelijk mooi te houden.

» Verkleuringen kunnen om meerdere redenen voorkomen (zoals weersomstandigheden, transpiratie, aanraking met bepaalde (vloei)stoffen en de zuurgraad van je huid) en daardoor valt dit helaas ook niet onder onze garantie. Om verkleuring te voorkomen en zo lang mogelijk tegen te gaan kun je daarom een laagje doorzichtige nagellak over je sieraden (met name ringen en oorbellen) aanbrengen en dit zo nu en dan herhalen.

» Heb je sieraden die verkleurd zijn? Probeer dit dan eraf te poetsen door je handen een beetje nat te maken en het verkleurde sieraad in een beetje tandpasta in te wrijven, daarna goed afspoelen en afdrogen.

» Onze leveranciers hebben ons verzekerd dat al onze sieraden nikkelvrij zijn. Echter wordt er vaak een laagje nikkelvrije legering over de sieraden aangebracht, dus zodra dit verdwijnt komt ook (het kleine beetje) nikkel vrij. Mocht je erg last hebben van nikkelallergie, dan is het ook aan te raden dat je een laagje doorzichtige nagellak aanbrengt over je sieraden. Mocht dit allemaal niet helpen en je krijgt nog steeds een allergische reactie, neem dan contact met ons op.

» In parfum, make-up en haarlak zitten stoffen die vlekken kunnen veroorzaken op huid en kleding, zodra ze in aanraking komen met bepaalde goudlegeringen. Het is dus aan te raden dat je sieraden pas op het laatst afdoet.

» Probeer je sieraden niet in aanraking met water te laten komen, doe ze dus af bij het handen wassen, afwassen en douchen.

» Om te voorkomen dat steentjes (diamantjes) eruit vallen, kun je als extra bescherming een laagje doorzichtige nagellak gebruiken. De steentjes worden hier niet dof door, maar blijven gewoon mooi.

» Bewaar de sieraden op een donkere plek wanneer je ze niet draag (bijvoorbeeld in een la of in een satijnen zakje wat je bij de meeste van onze sieraden krijgt!) zodat ze niet worden blootgesteld aan (fel) zonlicht en niet makkelijk beschadigd raken.